ΓΚΟΛΝΤΣΜΙΘ:Οι νόμοι αλέθουν το φτωχό κι ο πλούσιος κυβερνάει το νόμο.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΜΑΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ.




Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010, 15:07

Στα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Αϊτή, έρχεται να προστεθεί και αυτό της εμπορίας παιδιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου του ΟΗΕ για τα παιδιά (Unicef), περίπου 15 παιδιά έχουν εξαφανιστεί από νοσοκομεία έπειτα από τον σεισμό που έπληξε την χώρα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε πληροφορίες για περίπου 15 παιδιά, που έχουν εξαφανιστεί από νοσοκομεία με ανθρώπους που δεν ήταν μέλη της οικογένειάς τους», δήλωσε ο τοπικός σύμβουλος της Unicef κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

«Το λαθρεμπόριο παιδιών υπήρχε ήδη στην Αϊτή πριν από την καταστροφή, και δυστυχώς τα δίκτυα λαθρεμπορίας έχουν διασυνδέσεις με την διεθνή αγορά υιοθεσιών», εξήγησε.

«Το ίδιο συνέβη και μετά το τσουνάμι. Αυτά τα δίκτυα ενεργοποιούνται αμέσως έπειτα από μία καταστροφή, και εκμεταλλεύονται την αδυναμία του κράτους, την αδυναμία συντονισμού των αρμοδίων για να απάγουν παιδιά και να τα βγάζουν παράνομα από την χώρα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την είσοδο στο έδαφός τους και θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό  των Αϊτινών που θα επιχειρήσουν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.



Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010, 15:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 Κι αυτός ο Δεκέμβρης θα  πνιγεί Μες σε πολύχρωμες ευχές Και πλαστικές γιρλάντες Χαμόγελα πυροτεχνήματα κι αγάπες της μίας μέρας. κ.ρ